Helpt je werkdruk verminderen met slimme tools voor personeelsgesprekken en zakelijk mindmappen

MindManager 2017 voor Windows is er…. Bijna! – http://owl.li/g6I5302miSk

Koop nu en je krijgt de nieuwe versie ook in  September 2016.
Preview van de MindManager 2017 voor Windows belangrijke nieuwe versie komt binnenkort!

Promotion Code voor de #‎Mindjet‬ Web Shop is
MIVAP-DRIELINGH (voor => 10% korting)

Nog makkelijker delen. Nog flexibeler. Nog meer MindManager.

De nieuwe MindManager 2017 voor Windows verbrijzelt de communicatiebarrières meer dan ooit. Je kunt je baanbrekende ideeën delen in interactieve mappen en diagrammen met iedereen die een webbrowser heeft. Wissel informatie uit met meer dan 700 cloud apps zoals Google Docs, Trello en Slack en verhoog daarmee het rendement van de apps die je al gebruikt. En je bent nog productiever met nieuwe projectmanagement en process mapping mogelijkeden, eenvoudiger file management en handiger gebruik.

De nieuwe MindManager 2017 voor Windows helpt je meer te delen en te doen, met minder inspanning. Koop nu en je krijgt de nieuwe versie ook in  September 2016 zonder extra kosten dankzij de  Technology Guarantee. Waarop wacht je nog?

Nog makkelijker Delen

Benut de voordelen van visuele communicatie met iedereen die een web browser heeft. Met MindManager 2017 voor Windows kun je je maps in HTML5 exporteren zodat je eenvoudig al je mappen, gespreksnotities, acties, project tijdlijnen, workflows en nog veel meer kunt delen. Interactieve mappen open je dus in vrijwel elke web browser om helder en begrijpelijk je mindmaps, concept maps en diagrammen met iedereen kunt delen.

 

Nog veelzijdiger

Hoe meer je doet met MindManager hoe hoger het rendement van de andere apps is, die je al gebruikt. Exporteer de inhoud van je mappen et meer dan 700 belangrijemcloud-apps zoals Slack, Box, OneNote, Google Docs, en Gmail dankzij MindManager’s integratie met Zapier. Met een handig web interface, kun je gegevens uitwisselen tussen MindManager en social task management en agile development apps, waardoor je ee helder overzicht van je werkstromen hebt. En blijf creatief en georganiseerd met MindManager—terwijl je de informatie verder gebruikt in je favoriete app.

 

Nog Opener

Blijf up to date doordat je de inhoud en status updates direct in je maps plaatst als topics. Gebruik Zapier om project status updates te versturen, Gmail items over te dragen, of nieuwe inhoud van je file management systeem in MindManager te plaatsen.

Nog Flexibeler

Breng product roadmaps helder in beeld, net als project mijlpalen, en marketing plannen met nieuwe tijdlijn layouts. Nieuwe templates ondersteunen zowel verticale als horizontale layouts, en tijdlijn annotaties voegen context toe zodat eenvoudig filteren mogelijk wordt en jouw specifieke inzicht te waarborgen.

Nog meer Doelgericht

Mis geen enkele deadline meer. Verhoog je focus op leverdata en afhankelijkheden met het inzicht dat het kritieke pad je geeft. Als je de essentie  van je map of Gantt view eruit laat springen wordt het voor iedereen duidelijk wat moet worden gedaan.

 

Nog Efficienter

Maak je flowcharts eenvoudiger en verhoog de efficiency om je processen in kaart te brengen met de uitgebreide diagram teken tools. Nieuwe tools zoals de vorm tijdens het tekenen al te kiezen en de mogelijkheid om relatielijnen te kiezen met rechte hoeken. Nieuw zijn ook de opties om de kalender te tonen en andere mogelijkheden die plannen nog eenvoudiger maken.

Nog Handiger

Sla je MindManager files snel op, vind ze terug en deel ze met het eenvoudiger bestandsbeheer. En of je nu je bestanden op je desktop opslaat, informatie vindt in Microsoft SharePoint of ze deelt in de Cloud (Box), altijd zorgt MindManager 2017 voor Windows voor een eenduidig beeld en gebruiksgemak waarmee het sneller en eenvoudiger werken is.

Nog meer Waarde

Nog meer waar voor je geld als je vandaag nog MindManager koopt. Je benut dan direct al al de handige mogelijkheden van MindManager 2016 voor Windows en MindManager v10 for Mac.  En, je krijgt alle nieuwe en verbeterde mogelijkheden van MindManager 2017 voor Windows als het in September beschikbaar komt.  Lees hier over de  Technology Guarantee.

Promotion Code voor de #‎Mindjet‬ Web Shop is MIVAP-DRIELINGH (=> 10% korting)

NOTE: Alle gebruikers en klanten met een onderhoud overeenkomst (MSA) of een abonnement dat duurt tot na de leverdatum van MindManager voor Windows 2017, krijgen automatisch de nieuwe versie en bijbehorende key.

MindManager en zelforganisatie bij Het Nieuwe Werken – http://owl.li/PJ5I3020sw9

 

Op weg naar succesvolle zelforganisatie

Wees mensen die inbreken op je schema te snel af met succesvolle zelforganisatie.

Een gewone werkdag kan sneller omslaan in chaos dan je ’s morgens zou vermoeden. Dacht je aan het begin van de dag nog dat je taken onder controle hebt en binnen de gestelde deadline af kunt ronden? Dan kan het rond het middaguur een totaal ander plaatje opleveren omdat vereist wordt tijd te besteden aan onvoorziene werkzaamheden.

Hoe schep je orde in de chaos?

Zou het niet ideaal zijn als alle afspraken, lopende projecten en taken die op de prioriteitenlijst staat werden gegroepeerd in een eenvoudig, gestructureerd en duidelijk overzicht?

Dat kan met MindManager, dat fungeert als een dashboard met een perfect overzicht van alle activiteiten die binnen het taakgebied van de individuele gebruiker vallen. Acht voorbeelden van hoe MindManager kan worden ingezet om zelforganisatie te realiseren:

 1. Project voorbereiding, documentatie en controle
 2. Dagelijkse planning en afspraken maken
 3. E-mail management
 4. Notities van afspraken beheren
 5. Overdracht van e-mail naar collega’s tijdens vakanties
 6. Archiveren van taken, afspraken, projecten etc.
 7. Snelle toegang via directe link in de kaart
 8. Het genereren van nieuwe ideeën

Mijn dashboard – mijn cockpit voor de hele dag

Zelforganisatie is vaak makkelijker dan je denkt. Naast het verschaffen van een meer gestructureerde werkwijze is het een kwestie van het maximaliseren van tijdwinst binnen de werkwijzen, en ook het vermijden van onnodig zoeken naar bestanden of e-mails.

Dit is allemaal mogelijk dankzij de centrale opslag van gegevens in de persoonlijke cockpit.” Door het kunnen toewijzen van prioriteiten het leggen van verbanden tussen onderdelen van projecten en het in kaart brengen van de beschikbare manuren wordt het allemaal een stuk overzichtelijker. Door het toevoegen van links naar relevante websites en testomgevingen wordt veel tijd bespaard.

Voordelen van zelforganisatie met Mindmanager

 1. Mind map om informatie te visualiseren
 2. Een tool die elke fase van uw activiteiten in kaart brengt van het verzamelen van ideeën, tot structurering en planning, en uiteindelijk de uitvoering van en de verwerking van taken
 3. Duidelijk overzicht van alle relevante informatie
 4. Geen tijd verspillen aan het wisselen tussen applicaties, aangezien alle belangrijke programma’s en bestanden worden gekoppeld binnen de ‘cockpit’
 5. Budget planning en controle dankzij de functie “berekenen”
 6. Gestructureerd e-mail management

bron: Insight

Vijf manieren om uw organisatie beter te laten presteren met Flowcharts – http://owl.li/OUSv3020ses

Ik vond dit korte informatieve bericht op de site van Insight. Lekker beknopt, dus handiger dan zelf de toegevoegde waarde van flowcharts uit te zoeken.

MindManager Enterprise

5 Jul 2016

De kracht van Mindjet MindManager Enterprise

Denk aan de spreuk “een beeld zegt meer dan duizend woorden”. Flowcharts maken het mogelijk om in één oogopslag te laten zien hoe een proces in elkaar zit. Het is ook een krachtige manier om processen te documenteren. Flowcharts helpen ook om teamleden op het juiste moment de juiste taken in te laten plannen. Het zijn net landkaarten, ze laten zien hoe je van punt A naar punt B moet komen. Met MindManager Enterprise 2016 is het maken van flowcharts en andere diagrammen nog nooit zo eenvoudig geweest.

1. Laat werknemers volgens dezelfde procesflow werken.

Gebruik flowcharts om te zorgen dat iedereen in uw team de beste manier van werken volgt. En profiteer ervan dat ze pagina’s tekst vervangen.

2. Klantenservice

Stroomdiagrammen kunnen helpen om de klanttevredenheid te verhogen. Medewerkers van de klantenservice kunnen met behulp van stroomdiagrammen problemen van klanten oplossen. Met behulp van een beslissingsboom kan het probleem in kaart worden gebracht en met dezelfde techniek kunnen ook oplossingen worden aangedragen.

3. App ontwikkeling en programmeren

Met flowcharts kunnen complexe processen in kaart worden gebracht. Je kunt eenvoudig een plan van aanpak maken. Software ontwikkelen is complex, een fout is snel gemaakt en het kan lastig zijn het overzicht te behouden. Stroomschema’s kunnen helpen de complexiteit te reduceren en projecten goed van start te laten gaan.

4. Blijf uit de problemen

Stroomschema’s helpen ook om aan de wettelijke vereisten te voldoen. Veel regelgeving vereist duidelijke documentatie van de systemen en processen. Het kunnen overleggen hiervan tijdens een audit, bespaart tijd en kan kostbare voorkomen.

5. Verbeter workflow

Gebruik een flowchart als startpunt om het proces te visualiseren en brainstorm met teamleden om te kijken waar er nog verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.

N.B. Flowcharts doen het ook in de Single versie van MindManager voor Windows

MindManager Enterprise licenties  MindManager Enterprise

bron: http://nl.insight.com/

Mis dit niet: 13-juli 2016 BUSINESS MINDMAPPING (DIGITAAL)| SUMMERSCHOOL http://owl.li/9hvU301PBcr

Woensdagmiddag business workshop voor een laag prijsje van maar € 15,00 excl btw. Na afloop napraten bij de borrel!

Door de overvloed aan informatie, afspraken en taken kan je als ondernemer wel eens het overzicht kwijt raken. Door middel van mindmapping kan je orde aanbrengen in de chaos, maar hoe doe je dat? Ary Velstra gaat het je leren in zijn workshop . Hij leert je onder andere omgaan met het meeste gebruikte mindmap programma in de zakelijke markt en hoe je de mogelijkheid benut bij een aantal voorbeeldtoepassingen zoals meeting managment, brainstormen en projectmanagement. Daarnaast leer je het beheersen van de basisfunctionaliteit van de mindmap-software en hoe je deze toe kan passen op verschillende gebieden.

Doelgroep Iedereen die structuur wil brengen in werk en/of studie maar daarbij de creativiteit optimaal blijft benutten.

Trainer Ary Velstra / Drielingh

 

Aanmelden en meer informatie vind je op de site van POPUPPROFESSIONALS.

KLIK HIER (of plak de link in je browser 😉 http://www.popupprofessionals.nl/product/business-mind-mapping-13-juli-2016/

Op de aanmeldpagina zie je m’n foto en een winkelmandje. Klik  dan daar om in te schrijven.

Heb je een Mac? Tijdelijk MindManager Mac – Speciale Promotie Prijs – http://owl.li/YYeV3017JS7

Nog maar heel even, kun je MindManager voor Mac voor een speciale lage prijs aanschaffen en je krijgt dan ook alle toekomstige extra’s updates etc tot het eind van 2016 zonder extra kosten. Dit aanbod eindigt 31 juli 2016. De speciale prijs geldt alleen voor nieuwe licenties (er is geen upgrade aanbieding)

MindManager for Mac Promotie Regels
Mindjet levert MindManager voor Mac* voor de promotie prijs van of  € 129,00. Nogmaals: De promotie loopt tot 31 juli 2016.
De huidige MindManager voor Mac is versie 10. Als je MindManager voor Mac tegen deze promotieprijs van  € 129,00. vóór 31 juli 2016 aanschaft, dan heb je recht op alle toekomstige updates en upgrades die voor MindManager for Mac tot 31 december 2016 uitkomen.
NB: Op dit moment zijn er officieel nog geen updates of upgrade release versies geannonceerd.  Als je MindManager for Mac hebt geïnstalleerd, kun je regelmatig controleren of er updates beschikbaar zijn via het HELP Menu in de  MindManager for Mac software.
* Geldt alleen voor de Engelse, Franse en Duitse  taalversies van MindManager for Mac.

MindManager voor Mac NU voor maar € 129,00.
Met MindManager’s flexibele mind maps wordt je creativiteit en snelle organisatie van ideeën gestimuleerd. Als je nu MindManager voor Mac voor slechts  € 129,00 koopt, dan krijg je alle MindManager for Mac nieuwe updates en upgrades tot het eind van 2016 zonder extra kosten. Het aanbod geldt ècht maar tot 31 juli 2016.

STAP 1.

Je krijgt nog eens 10% extra voordeel… stuur dus éérst een mailtje naar mindjet@drielingh.nl en vraag om jouw speciale promocode. (en ja, dan weten we wie je bent 😉

STAP 2.

Je krijgt -snel- een response email en als je de stappen daarin opvolgt verloopt het soepel.

 

NB Alle prijzen zijn zoals altijd exclusief BTW en gelden tot de einddatum van de promotieaanbieding.

Snap & Track! met de nieuwste versie van MAP 2.2 http://owl.li/pA0i300x0vb

We zijn weer heel blij met de laatste update van MAP voor MindManager door Olympic Limited.
Ze hebben goed naar ons allemaal geluisterd en bieden nu met Topic Tracker Lite de ideale mogelijkheid om informatie uit onderliggende Maps toch in een andere map te tonen.

De rest van de informatie hebben we onvertaald gelaten….mocht je vragen hebben? Aarzel niet en neem contact op.

Our latest release of MAP for MindManager is most definitely aimed at the Business Mapper in you with two new capabilities that will save you time, make you more productive and provide peace of mind for those work of art Maps you cannot afford to lose. As always we hope you enjoy this release and look forward to revealing more capabilities with MAP 2.3.

So what’s new in 2.2?

MAP now contains over 40 additional capabilities to make your Business Mapping experience fly. In this release we introduce Map Snap and Topic TrackerLE (Topic Tracker Lite). Two new commands that will help you store back-ups of your Maps, generate timed “Snaps” of your Maps as you work with then and also enable simple Topic tracking for individuals or small teams.

Map Snap

Map SnapHave you ever wished you could save incremental back-ups of your precious Maps or wanted to be able to just click a button and create an instant Snapshot of your Map, frozen in time for posterity? Well now you can do just that with Map Snap.

Map SnapMap Snap is a capability that can be used on demand or set to work silently in the background at specific timed intervals while you work. Each Snap is saved in a dedicated Map Snap folder within our My Maps folder and can include a hi-res image of the current state of the Map. Files are tagged with the Map name, revision number and date/time in utc format for easy identification.

Snaps made on demand have the option to send a hi-res image of the current Map state to the system Clipboard enabling quick transfer to another application and you can even add a Review Comment to the Central Topic of each copied Map to notate the version that was created if you wish.

Map Snap

Enable Auto-Snap and Map Snap will work away in the background creating Snaps of your working Map at timed intervals of 5/10/15/30/60 minutes, giving you a great way to generate incremental Map back-ups and produce image sequences of a Maps journey.

Topic TrackerLE

TT3Have you ever wanted to track/monitor a Map Topic/Branch in another Map, a dashboard Map for example? We have had numerous requests from users wishing they could quickly and easily do this with MindManager and Topic TrackerLE now provides this capability.

Simply select a Topic, activate the Topic TrackerLE command, complete the settings for the Topic and in just a few seconds your selected Topic will appear as a new Map Part ready to be utilized in as many Maps as you wish. You can track a whole Branch or just a Parent Topic and all Topic attributes and elements are tracked.

When you want to use a Topic simply drag it from your Map Parts library into your chosen Map and you can start monitoring changes to the Topic on demand. You can update single Topics or all Topics within a Map and Topic TrackerLE will let you know the last date.time you refreshed the Topic and whether or not it has become disconnected or unreachable.

With Topic TrackerLE you can create a Master Map of standard Topics containing data you wish to use repeatedly and have the ability to update all Maps where you use that Topic by simply changing the master Topic in the source Map. You can use this with Custom Properties to feed numerical data into multiple dashboards and have them all aligned when changes are made to the original values.

Improvements in 2.2

We have also improved the Property Renamer and Edit Property Value capabilities so you are now able to apply these across a whole Map and also across a Topic selection. This gives you more control when changing names and values where several instances of the same name/value have been used for different purposes.

 

Watch the overview video of MAP 2.2

Start Snapping and Tracking Today!

 

Direct een PDF van je MindMap? http://owl.li/hcko300Io0S Download Gratis QuickPDF for MindManager

De snelste manier om je Business Maps met MindManager te delen!

QuickPDF for MindManagerQuickPDF voor MindManager is een gratis add-in waarmee je een directe Save As PDF mogelijkheid toevoegt aan MindManager 2016, 32/64 bit.

Sinds MindManager 14, is de  interne export naar PDF functie verdwenen. Er zijn andere add-ins ontwikkeld die deze functionaliteit weer terugbrengen, maar die zijn niet geschikt voor MindManager 2016.

Omdat er nogal wat vragen naar deze mogelijkheid zijn, heeft  Olympic de handschoen opgepakt en haar eigen oplossing gemaakt en gratis beschikbaar gemaakt voor de MindManager community. QuickPDF 1.0 is het eerste release en omvat een eenvoudig alternatief voor het installeren van een PDF print driver met alle extra kliks die dit met zich meebrengt. QuickPDF is daarom op dit moment de beste manier om je Maps om te zetten naar PDF formaat met maar een paar klikjes.

Gratis voor MindManager 2016 Gebruikers!

QuickPDF kun je gratis downloaden en gebruiken voor elk aantal gebruikers/ installaties.  Je download eenvoudig de juiste versie passend bij de MindManager versie die je hebt, installeer en begin. Je vindt de nieuwe Save as QuickPDF bij alle normale  Save as functies vanuit het MindManager File menu. Wij vinden het handig.

QuickPDF for MindManager


Download QuickPDF Vandaag nog GRATIS!

QuickPDF for MindManager 2016 -64bits

Download deze versie als je de  64 bit MindManager versie gebruikt

Start Free Download

QuickPDF for MindManager 2016 -32bits

Download deze versie als je de  32 bit MindManager versie gebruikt

Start Free Download!


Met Concept Maps haal je nog meer uit MindManager

Met „normale“ Mind-Maps kun je eenvoudig je ideeën vastleggen en je informatie goed structureren.  – het visuele beeld is perfect geschikt voor informatie- en Kennismanagement maar ook voor het plannen en realiseren van Business Projecten.

Als je echter een heel andere beeld wilt dan standaard met mindmaps kan worden gemaakt, dan heb je nu ook de mogelijkheid om Concept Maps te maken met MindManager.

Viren-für-blog_konzpet-maps_Klein2

 

Je maakt een nieuwe map aan en kiest gewoon Concept maps uit alle templates die standaard beschikbaar zijn en je kunt aan de slag.

Weer een extra toepassing van je favoriete software tool. Handig toch?

In 5 stappen naar meer humor – een AFAS conferentie waar ik bij was

AFAS16-04-21.pup.afasbos 081-2-2-2

Zien jullie waar de meeste duimpjes naar wijzen?

Op 21 april vond de Beter Ondernemen Show plaats. Verschillende sprekers betraden het podium om te vertellen over humor op de werkvloer. We vroegen de sprekers en onze eigen Bas van der Veldt welke tips ze ondernemers geven die humor als instrument tot succes willen inzetten.

1. Don’t take yourself so bloody serious

Begin bij jezelf en alles om je heen. Reis af en toe eens naar Mars en bekijk jezelf van een afstandje. Ziet er soms best grappig uit, niet?

2. Vraag je altijd af: kan het ook leuker?

Dat jaarverslag, die vergadering, de inrichting van het pand: kan het leuker? En als je een goede toko runt en voor het eerst aan de slag gaat met humor: begin bij het meest serieuze. Neem je contracten onder handen. Pas daar eens een kwinkslag toe.

3. Wat schuurt, is belangrijk

Wil je erachter komen wat je echt serieus moet nemen? Maak dan overal een grap over. Zodra het gaat wringen, weet je dat het belangrijk genoeg is om serieus te nemen.

4. Los problemen op met humor

Bij organisaties waar wat aan de hand is, is humor een goede tool. Durf ruimte voor humor te creëren en doe dat ook bij zaken die misgaan. Negatieve dingen kun je namelijk best positief en op een leuke manier brengen. Pak het wel grondig aan en bespreek hoe je het in de organisatie gaat borgen. Wat kan wel en wat kan niet? Neem daar echt de tijd voor; bijvoorbeeld middels een heisessie.

5. Wees authentiek

Als je op een leuke manier de markt wilt benaderen, gebruik daar dan je eigen mensen voor; geen modellen. Ook intern geldt: wees authentiek. Stel jezelf als voorbeeld op richting de mensen die je mee wilt trekken. Doe er alles aan om een dusdanig leuke sfeer te laten ontstaan, dat je medewerkers die polonaise nooit meer willen verlaten.

Kijk hier voor meer informatie over de Beter Ondernemen Show op 21 april 2016 

Hoe MindManager faalangst helpt voorkomen…..?

Ik kreeg vandaag een tweet binnen dat er iets bijzonders wordt gedaan met MindManager.

Nieuwsgierig als altijd klik ik even door en kom op een artikel over faalangst en inderdaad…. er is iemand die zichzelf het BEROEP van MINDMANAGER heeft aangemeten.

http://www.tym.nl/mindmanager-george-fransen-voorkom-faalangst-sportvereniging/

Uiteraard heb ik geen flauw idee welke -minds- deze man allemaal kan managen.
Hoe interessant ook, het heeft natuurlijk niks met onze manier van digitaal business- en mindmappen van doen.

Ik kom dat meeliften op de naamsbekendheid van anderen wel vaker tegen.

Zo blijkt Marianne Thieme, van de Partij voor de Dieren, een hechte relatie te hebben met -notabene- een slager. Dat vond ik toch wel bijzonder.

Na wat googelen blijkt het een “vegetarische slager” te zijn.
Dat is dus ook weer net zo iemand die gratis meelift op de kwaliteiten en zorgvuldige manier van werken en met klanten omgaan van een totaal andere beroepsgroep.

Weet je ook voorbeelden? Laat het weten. Ik ben benieuwd.