Zoals we in de vorige post uit deze serie al hebben verteld: Er zijn inmiddels enkele honderden software programma’s en “app’s” waarmee het mogelijk is om digitaal te mindmappen. Maar hoe goed zijn ze voor zakelijk gebruik?
De mogelijkheden van mindmap software nemen van jaar tot jaar toe. De toepassingsgebieden ook. In alle jaren waarin wij honderden organisaties in Nederland hebben ondersteund bij hun keuze voor mindmap toolsets en de trainingen aan duizenden eindgebruikers, hebben we een aantal interessante inzichten vergaard. We delen die graag met jullie.
Dit is de tweede post uit een serie waarin we de in Nederland meest genoemde digitale mindmap toolsets met elkaar vergelijken.
In de serie vergelijken we de tools op hun kwaliteiten voor mindmappen, informatie- en kennismanagement, meeting management, innovatiemanagement en brainstorming, beslissingsondersteuning, financieel management, documentmanagement, communicatiemanagement, projectmanagement en het ondersteunen van de dagelijkse operaties.
Zoals we weten lijkt de stroom aan informatie die we elke dag moeten of willen verwerken vrijwel zonder eind of limiet. In elke organisatie zijn daarom systemen ingericht waar de informatie die wezenlijk is voor de bedrijfsvoering wordt opgeslagen. Hiervoor wordt meestal een goed doordachte opslag structuur ontworpen die een aantal jaren meegaat. In de praktijk echter blijkt dat de verschillende gebruikersgroepen in een organisatie vanuit een totaal verschillend perspectief naar voor hen relevante informatiebronnen zoeken. Digitale mindmap software maakt het eenvoudig om dashboards te creeren die voor iedere specifieke gebruiker plezierig is om mee te werken, maar dubbele opslag – en daarmee foutkansen- voorkomt.
De andere toepassingsgebieden behandelen we in de komende posts
Pingback: Drielingh | Binnenkort komt ons boek uit: Zakelijk mindmappen voor slagvaardige organisaties – Op basis van Mindjet MindManager (dutch version)
Pingback: Drielingh | Welke Mindmap tools vindt Google in Nederland?